Simon en Rikie Dudink 60 jaar getrouwd

RAALTE – Burgemeester Martijn Dadema ging vorige week woensdag op de koffie bij Simon en Rikie Dudink uit Raalte. Het stel was op 4 februari 60 jaar getrouwd, maar het bezoek van de burgemeester was naar een later moment verschoven.

Simon Dudink (87) groeide op in een tuindersgezin in Heerhugowaard; Rikie Dudink-Gerritsen (84) in Didam. Haar vader was kleermaker en had een tabaks- en snoepwinkeltje. Simon behaalde diploma’s van de tuinbouwschool en van de NAK (Nederlandse Algemene Keuringsdienst). Rikie volgde een opleiding voor coupeuse en ging daarna aan de slag in het atelier van Berghaus in Ulft. Later werkte ze bij een banketbakkerij, waar ze ook hielp in de huishouding.
Simon raakte tijdens zijn militaire dienst bevriend met een broer van Rikie. De twee gingen ook privé bij elkaar op bezoek. Zo leerde Simon Rikie kennen. Al snel sprong de vonk over. Aangezien de twee nogal een eind uit elkaar woonden en het Simon aan geld ontbrak, moest hij na zijn diensttijd telkens 175 kilometer fietsen (enkele reis) om zijn latere vrouw te zien. Dat deed hij meerdere malen. Vrijdag heen, zondag terug, maar wel onderweg even langs de kerk. In 1956 besloot hij om werk te zoeken in de buurt van Didam om dichter bij Rikie te zijn. Na enkele jaren verkering trouwden de twee. Eerst betrokken ze een klein huisje in Deventer. Simon ging aan de slag bij Ankersmit Textiel. In de Koekstad werden ook hun drie kinderen geboren. In 1973 verhuisde het gezin naar Raalte. De laatste 25 jaar van zijn werkzame leven was Simon uitvoerder bij de sociale werkvoorziening. Eerst de Resa, later Sallcon. Rikie was huisvrouw en zorgde voor de kinderen. Inmiddels zijn de twee grootouders van vijf kleinkinderen en is er ook al een achterkleinkind. Ze zijn allebei nog redelijk ter been. Rikie zorgt nog steeds voor het huishouden. Simon loopt en fietst nog, al krijgt hij wel drie keer in de week een dialyse. De twee hopen nog lang van hun oude dag te mogen genieten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.