Seizoen Zwembad de Welters volgende week van start

WIJHE – Zwembad De Welters in Wijhe opent op woensdag 21 april om 13.30 uur weer haar poorten voor het publiek. Dit na een drukke en intensieve aanloopperiode. Zwemmers, jong en oud, zijn welkom tijdens de gebruikelijke openingstijden. Uiteraard zijn de coronamaatregelen van vorig jaar dit jaar ook weer van kracht. Die zijn te vinden op staging2.zwembaddewelters.nl én staan uiteraard aangegeven op het zwembadterrein.

Het zwembad is vanaf volgende week woensdag dagelijks geopend voor recreatieve (banen) zwemmers en voor het diploma zwemmen voor A, B en C. Daarnaast biedt de Wijhese Zwemclub (WZC) weer haar trainingen voor de verdere diploma’s en de waterpoloafdeling aan. In samenspraak met de gemeente is gekozen om bij de start van het seizoen de norm van maximaal tweehonderd kinderen en veertig volwassenen op hetzelfde moment te hanteren.
Dat het zwembad voorziet in een behoefte bleek wel tijdens de online voorverkoop. Ruim 1.400 zwemfanaten hebben inmiddels al (online) in de voorverkoop een zwemabonnement gekocht. “Een ongekend hoog aantal, ook kijkende naar de afgelopen jaren”, stelt Wilco Roetert Steenbruggen van Stichting Zwembad de Welters (SZW). “Oók het aantal inschrijvingen voor de zwemlessen voor het Zwem ABC was overweldigend. In verband met de vele aanmeldingen hebben we extra momenten voor zwemlessen ingepland.”

Zonnepanelen

Het bestuur van Stichting Zwembad De Welters heeft de afgelopen periode niet stil gezeten. Zo zijn onlangs 63 zonnepanelen geplaatst op de daken van het zwembadterrein. Deze investering kwam mede tot stand door een financiële bijdrage van Stichting Vrienden van de Welters, waarin alle ruim driehonderd donateurs en ruim dertig zakelijke sponsors vertegenwoordigd zijn. Verder zijn er in samenwerking met Van Gurp Installatiebedrijf, Bouwbedrijf Hemeltjen en Tegelhuys Wijhe nieuwe douches met tegelwerk gerealiseerd en is het peuterbadje nog toegankelijker gemaakt. Daarnaast is er een nieuwe waterattractie aangeschaft met speciale dank aan Rabo ClubSupport. Tenslotte heeft SZW nu ook zelf toezichthouders aangesteld.

Het seizoen eindigt op zaterdag 4 september met eventueel, bij heel mooi weer, een week verlenging. Zie verder staging2.zwembaddewelters.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.