Raalter college blijft erbij: geen coffeeshop

RAALTE – Het Raalter college van B&W ziet er niks in om mee te werken aan de vestiging van een coffeeshop in de gemeente. Dit blijkt uit antwoorden op vragen van GroenLinks, die de partij op haar beurt weer stelde naar aanleiding van vragen van een inwoner die wilde weten of het mogelijk is om een coffeeshop in de gemeente te beginnen. In de gemeente Raalte geldt sinds 2002 het zogenaamde nulbeleid ten aanzien van coffeeshops. Dit betekent, dat er geen coffeeshops worden toegestaan. Het coffeeshop- en handhavingsbeleid is in 2016 voor de laatste keer geactualiseerd en vastgesteld door de burgemeester, zo laat het college weten. “Het uitgangspunt voor het hanteren van een nulbeleid voor coffeeshops is vastgelegd in het Coffeeshop- en Handhavingsbeleid. Als college staan wij nog steeds achter de onderbouwing die hierin is gegeven om geen coffeeshops toe te staan in de gemeente Raalte. Ook past een nulbeleid in onze gemeente in de aanpak van ondermijning.”

Foto: Pixabay

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.