Raalter college akkoord met bestemmingsplan voor locatie Marissink

RAALTE – Het Raalter college van B&W is akkoord met het bestemmingsplan voor plan Marissink in Nieuw Heeten. Op het plan, dat al ter inzage heeft gelegen, zijn geen zienswijzen binnen gekomen. De raad besluit waarschijnlijk nog voor de zomer, zodat, bij groen licht, in het najaar de uitgifte van kavels kan starten. Locatie Marissink moet op de langere termijn plaats bieden aan 38 kavels. Daarvan zijn er vier bestemd voor de rood-voor-roodregeling en vier voor verhuur.

In de eerste fase worden achttien kavels ontwikkeld. Daarbij is er veel ruimte voor starterswoningen, levensloopbestendige woningen (met veel voorzieningen op de begane grond) en kleine woningen. “Maar mocht er veel behoefte zijn, kunnen we snel acteren”, zei wethouder Wout Wagenmans eerder. “Het wordt een mooie entree voor Nieuw Heeten.”
Het stedenbouwkundig plan is tot stand gekomen in samenwerking met geïnteresseerden (starters, doorstromers en senioren), omwonenden en PB Nieuw Heeten. De rood-voor-roodkavels komen alleen beschikbaar voor mensen die elders in het buitengebied van de gemeente Raalte meer dan 1000 m2 aan oude schuren slopen. De vier huurwoningen worden ontwikkeld door SallandWonen.
Het stedenbouwkundig plan heeft een groen karakter. De gemeente wil de bestaande landschappelijke waarden zo veel mogelijk bewaren; de bomenrand aan de noordzijde, het reliëf van de enk, de lage natte delen met wilgen en poel en het zicht over de oostelijk gelegen velden en akkers vormen de fundamenten van het plan. Daarnaast wil de gemeente het landschap versterken met hagen, houtwallen en bomenrijen. Het reliëf en de lage natte delen in het gebied blijven zoveel mogelijk vrij van bebouwing zodat het landschap overal in het buurtje tastbaar en zichtbaar blijft. De lage gedeeltes in het gebied worden ingericht voor waterberging met ruimte voor natte natuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.