‘Raalte op de kaart’ goed voor ruim 5.100 euro voor Leergeld Salland

RAALTE – Geld dat heel erg nuttig is, zo reageerde coördinator Carola Beumer van Leergeld Salland op de cheque van ruim 5.100 euro die ze zaterdagmorgen uitgereikt kreeg. Het geld is bijeengebracht door Hans Groen die in tien weken zes marathons liep in de vorm van de letters van Raalte. Burgemeester Martijn Dadema gaf bij de eerste marathon persoonlijk het startsignaal.

Peter Veldmaat, vriend en loopmaatje van Groen, hij liep de zesde en laatste marathon in de vorm van een ‘E’ mee, zorgde voor een geslaagde sponsoractie onder de naam ‘Zet Raalte op de kaart’. “En om niet alleen Raalte letterlijk op de kaart te zetten, maar ook Leergeld Saland,” zo benadrukte Veldmaat. Dat is zeker belangrijk, zo weet Beumer. Vorig jaar hielp Leergeld Salland (onderdeel van Leergeld Nederland) zo’n vijfhonderd kinderen (waaronder voor de eerste keer ook kinderen van 0 tot 4 jaar) in de gemeente Raalte. Daarvan kunnen de ouders het financieel niet opbrengen om hun kinderen bijvoorbeeld naar muziekles of een sportvereniging te laten gaan. “Er wordt snel gedacht dat het dan om ouders gaat die in de schuldsanering of bijstand zitten. Afgelopen jaar zag je juist allerlei nieuwe groepen. Ondernemers, agrariërs, zzp’ers, winkeliers die het door corona heel erg moeilijk hebben en niet in aanmerkingen komen voor overheidssteun bijvoorbeeld. Dan kunnen de ouders dus in aanmerking komen voor hulp van Leergeld Salland.”

Vast bedrag

Per kind stelt de gemeente Raalte per jaar een vast bedrag per leeftijdscategorie (0-4, 4-12 en 12-18 jaar) beschikbaar. Toch zijn extra sponsorbedragen zoals van deze actie ‘Zet Raalte op de kaart’ meer dan welkom, zo legt Beumer uit. “We vinden het bijvoorbeeld heel belangrijk dat alle kinderen mee kunnen op schoolreisjes op de middelbare school. Of sporttrainingen of muziekles kunnen krijgen, maar dan is die 450 euro vaak snel op. Door corona zijn die meerdaagse schoolreisjes even van de baan, een geluk bij een ongeluk zou je bijna zeggen, maar daar staat tegenover dat kinderen veel thuis moeten werken. Dan hebben ze een bureau of laptop nodig en goed internet. Of ze moeten op de fiets of met openbaar vervoer naar een andere plaats. Niet alle ouders kunnen zich dat dus veroorloven. Dankzij die sponsorgelden kunnen we daar wat aan doen.”

Voor meer Info bel naar mob. 06 538 624 65 (dinsdagmiddag, woensdagochtend en donderdagochtend) of neem een kijkje op staging2.leergeld.nl/salland/.

Foto: Peter Veldmaat (links) overhandigt de cheque aan Carola Beumer (Leergeld Salland). Hans Groen kijkt in het midden tevreden toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.