Raalte na de zomer aan de slag met visie dorpsrandzone Heino

RAALTE – De gemeente Raalte gaat na de zomer aan de slag met een visie op de dorpsrandszone van Heino. PB Heino en de gemeenteraadspartijen hadden daarom gevraagd. In de visie legt de gemeente vast hoe de dorpsrandzone eruit moet komen te zien: wat is er mogelijk en hoe kan dat worden ingepast en vormgegeven?

Langs de N35 spelen diverse zaken. Het gaat onder andere om op de opwaardering van de N35 met ongelijkvloerse kruisingen bij Heino Noord en Zuid, de wens voor de aanleg van een parallelweg, de uitbreiding van het bedrijventerrein, de (mogelijke) extra woningbouw en de plannen voor een zonnepark (die op het moment overigens in de ijskast staan). “Dat heeft grote impact op de ruimtelijke situatie en de verkeerstromen in het dorp”, liet PB eerder weten. “Al deze ontwikkelingen beïnvloeden elkaar en vragen om een ruimtelijke afweging. We willen dat het geheel meer wordt dan de som der delen, het gaat om de samenhang tussen alle elementen.”
Het college laat weten het verzoek te onderschrijven: “Het ruimtebeslag van deze opgaven en de onderlinge samenhang verdienen een integrale visie om de ruimtelijke kwaliteit van de dorpsrand aan de noordoostzijde van Heino te behouden, dan wel te versterken.”
De gemeente wil dan ook samen met PB en in samenspraak met inwoners en ondernemers een proces opstarten. Daarbij verwacht de gemeente een flink aantal ambtelijke uren te moeten inzetten en wil ze een adviesbureau inschakelen. Maar de ambtelijke capaciteit is volgens de gemeente op dit moment niet beschikbaar en daarom is de start van het proces om tot de visie te komen na de zomer gepland. Dat zal dan beginnen met het opstellen van een plan van aanpak. Het bestuur van PB wordt alvast gevraagd om na te denken over een vertegenwoordiging. De gemeente denkt ook aan het inschakelen van de werkgroep Vlaminckhorstweg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.