Plattelandsbeweging maakt zich sterk voor een vitaal platteland in Overijssel

REGIO – De Plattelandsbeweging Overijssel is een feit. Natuur en Milieu Overijssel (NMO), Het Oversticht, Landschap Overijssel en Stichting Stimuland hebben de handen ineen geslagen om zich sterk te maken voor een gezond en vitaal platteland in Overijssel.

De Plattelandsbeweging ziet kansen in samenwerken en het versterken van lokale oplossingskracht en kiest voor een breed gedragen aanpak, die de belangen van gemeenschappen en maatschappelijke kwesties met elkaar verbindt. Daarnaast pleit de beweging voor nieuwe verdienmodellen op basis van waarden in het gebied, waarbij het niet alleen om geld draait. De Plattelandsbeweging gaat uit van vier waarden: financiële waarde, sociale waarde, natuurlijke waarde en inspiratie.
Michael Sijbom van Landschap Overijssel stelt: “Klimaat, landbouwtransitie, biodiversiteit; de uitdaging is vooral om de menselijke maat hierin te houden.” Ingrid Jansen, Stichting Stimuland: “Wij zijn ons bewust van de uitdagingen en zien de urgentie van verandering. We geloven alleen niet in van bovenaf opgelegde doelstellingen. Het enige dat werkt is een aanpak waar mensen zelf de schouders onder willen zetten.”

De Plattelandsbeweging staat open voor soortgelijke organisaties, die hetzelfde doel voor ogen hebben. Het manifest van De Plattelandsbeweging is te vinden op staging2.stimuland.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.