Plannen voor woongroep bij boerderij Heeten

RAALTE – Het Raalter college van B&W is in principe akkoord met de plannen voor een woongroep voor vier ernstig meervoudig beperkte kinderen in een voormalige bedrijfswoning aan de Weseperweg 55 in Heeten. Het is de bedoeling dat de kinderen er ook kunnen overnachten. Het gaat om een nevenactiviteit van het al bestaande agrarische bedrijf, waarvan de eigenaren een principeverzoek om aan hun plannen mee te werken, hadden ingediend. Een van hen is al jaren werkzaam in de gehandicaptenzorg. Zij signaleert dat er behoefte is aan een kleinschalige woongroep voor kinderen die door hun meervoudige handicaps niet meer thuis kunnen wonen. Het gaat dan om kinderen die zijn vrijgesteld van onderwijs en elders dagopvang krijgen. Het college acht het toestaan van overnachtingen een kleinschalige afwijking van het bestemmingsplan en dus overkomelijk. De initiatiefnemers kunnen nu verder met hun plannen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.