Oproep: drie dagen vlaggen in Heino

HEINO – Stichting 75 jaar Vrijheid Heino wil vanaf nu 12 april, de bevrijdingsdag van Heino in 1945, jaarlijks bestemmen als ‘de dag van de vrijheid’. Het is bovendien de bedoeling dat de inwoners in het vervolg drie dagen lang, van 12 tot en met 14 april, de vlag uithangen; de nationale driekleur of de vrijheidsvlag (en een aantal bewoners van de Canadastraat de Canadese vlag). Want 12 april 1945 was dan wel de bevrijdingsdag, maar pas op 14 april kwam er een einde aan de gijzeling van 65 inwoners van het dorp door de Duitsers.

Om 75 jaar vrijheid Heino te gedenken, had Stichting ‘75 jaar Vrijheid Heino’ vorig jaar op 12 en 13 april een grootschalig programma in gedachten, waar ondernemers, particulieren, muziek-, sport- en buurtverenigingen, scouting, kunstkring, kerken, scholen, video- en fotoclub en filmhuis vervolgens enthousiast op inhaakten. Corona gooide echter roet in het eten. Het was de bedoeling om het programma deels door te schuiven naar dit jaar, dan zou de coronapandemie vast wel voorbij zijn, maar ja… “Maar er komen weer betere tijden die ruimte zullen bieden om activiteiten te ontplooien. We blijven ons dan ook inzetten om in de toekomst met de gehele bevolking van de voormalige gemeente Heino de vrijheid te vieren en de oorlog te herdenken”, zo laat de stichting weten.

Luttenberg

Ook werkgroep Luttenberg 75 jaar bevrijd had een groot programma uitgewerkt, dat helaas door corona in de ijskast moest worden gezet. “Gelukkig heeft gemeente Raalte de subsidie in de wachtstand gezet, we denken dus volgend jaar op 11 april wél te kunnen uitpakken! Voor dit jaar willen we alle Luttenbergers weer oproepen om de speciale bevrijdingsvlag te laten wapperen van 11 april tot en met 5 mei.” Geen vlag? Er zijn er nog een stuk of twintig te koop (15,50 euro) bij Henk Holtmaat, Van der Kettenstraat 7, 06-51062968.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.