Opnieuw streep door Triathlon Holten

HOLTEN – De 36-ste editie van de Triathlon Holten, die op vrijdag 2 en zaterdag 3 juli zou plaatsvinden, is in verband met ‘de aanhoudende dreiging van het coronavirus’ afgelast. De organisatie heeft allerlei scenario’s voor een coronaproof editie onderzocht, maar moest toch concluderen dat de huidige situatie nog teveel onzekerheid en risico’s met zich meebrengt.

“Dit is een beslissing die we met enorm veel pijn in ons hart hebben moeten nemen. Temeer omdat het evenement vorig jaar eveneens is afgelast”, zegt Martin Pieters, voorzitter van Stichting Triathlon Holten. Hij vervolgt: “Het evenement zou binnen drie maanden moeten plaatsvinden. De datum is afhankelijk van de internationale triathlonkalender en daarom niet flexibel. De huidige stijging van het aantal coronabesmettingen maakt de situatie uiterst onzeker. Bovendien is er geen inschatting te maken hoe daarna de situatie zal zijn in de aanloop naar en tijdens de triathlon.”
Pieters stelt ook dat normaal gesproken de komende maanden cruciaal zijn voor de organisatie van het evenement. “Daarbij hebben vrijwilligers en het bestuur onderling veelvuldig contact over de organisatie. Dit contact is in deze situatie niet mogelijk op de gebruikelijke manier. Hoe ontzettend graag we ook zouden willen organiseren, waarborging van de veiligheid en gezondheid van alle vrijwilligers, atleten, sponsoren en andere betrokkenen ook tijdens de voorbereiding heeft de allerhoogste prioriteit. De nog steeds zorgwekkende omstandigheden maken het organiseren nu helaas onverantwoord; ook geldende maatregelen maken het ondoenlijk. Dit is daarom de enige verantwoorde beslissing en we hopen op ieders steun en begrip.”
Pieters vervolgt: “In 2022 hopen we iedereen te laten genieten van een extra speciaal evenement om de afgelaste twee edities en deze moeilijke periode deels te doen vergeten. Binnen de organisatie wordt volop doorgewerkt aan die plannen en de toekomst van de Triathlon Holten. De datum in 2022 is afhankelijk van de internationale kalender en zal na afstemming met de ETU bekend worden gemaakt.”

Zie verder: staging2.triathlonholten.nl.

Foto: Pascal van der Zwalm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.