Home / Nieuws / Opgepast: oefening brandweerchauffeurs met loeiende sirenes

Opgepast: oefening brandweerchauffeurs met loeiende sirenes

ZWOLLE – Vandaag, dinsdag 6 april, starten de brandweerchauffeurs van Brandweer IJsselland met een nieuw programma: de Brandweerrijschool. Een onderdeel van het programma is de praktijkles, waarin de chauffeur oefent op het rijden met sirene en zwaailichten.

De praktijklessen starten vanaf de kazernes in Raalte en Zwolle. Het kan dus voorkomen dat er een brandweerauto voorbij komt met sirenes en zwaailichten, terwijl er geen incident is. Het is niet zichtbaar wanneer een chauffeur aan het oefenen is of daadwerkelijk onderweg is naar een incident. Daarom is het belangrijk om altijd op de juiste manier te reageren als er een brandweerauto met sirene en zwaailichten aankomt: blijf kalm en rustig; laat de brandweerauto zoveel mogelijk zelf zijn weg zoeken; kijk naar de mogelijkheden om ruimte te maken, wijk alleen uit als het kan; kies wat je gaat doen en blijf bij die keuze en overtreed geen verkeersregels. Tenslotte: rijd je op een rotonde? Blijf dan op de rotonde rijden tot de brandweerauto de rotonde verlaten heeft.
Meer informatie op www.zwaailichtensirene.nl.

Lees ook

Natuurmomenten: Het verborgen meer

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.