Openbaar toilet op de Domineeskamp geopend

RAALTE – Per 6 april is het bestaande toilet op de Domineeskamp in Raalte geopend voor de bezoekers van het Raalter centrum. Het toilet, dat van maandag tot en met zaterdag beschikbaar is, was eerder alleen bedoeld voor marktkooplui. De opening duurt zolang als de horeca, detailhandel en het Kulturhus nog zijn gesloten. Hiermee voldoet de gemeente ook aan een advies van de Maag Lever Darm Stichting.

Dat meldt het Raalter college van B&W naar aanleiding van vragen van GemeenteBelangen over de mogelijkheid van een openbaar toilet in het Raalter centrum. De huidige oplossing is gericht op de korte termijn, maar ook voor de langere termijn heeft de gemeente actie ondernomen. Een aantal ondernemers in het centrum en het Kulturhus is bereid gevonden om op termijn hun toiletten open te stellen voor bezoekers aan het centrum van Raalte. Dat zullen zij kenbaar maken met stickers op ramen of deuren. Het college gaat ervanuit dat tijdens de zomer meer mogelijk wordt voor horeca, detailhandel en het Kulturhus. De al gemaakte afspraken over het openstellen van toiletten kunnen dan ook worden doorgevoerd. Hierdoor blijven in het centrum van Raalte, ook tijdens de verbouw van de Grote Markt en de Plas, voldoende (opengestelde) toiletten beschikbaar en is het plaatsen van een permanente of tijdelijke voorziening niet noodzakelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.