Ook energiecoöperatie in Luttenberg

LUTTENBERG – Luttenberg heeft nu op initiatief van Stichting Duurzaam Luttenberg een eigen energiecoöperatie: Coöperatie Luttenberg Energie U.A. Het eerste project van de nieuwe coöperatie is de aanleg van zonnepanelen op twee daken.

“We hebben in ons dorp een aantal eigenaren van daken bereid gevonden om hun dak beschikbaar te stellen voor collectieve opwek van duurzame energie”, vertellen Laris Noordegraaf van Stichting Duurzaam Luttenberg en Frits Lauterbach van de nieuwe coöperatie. “Per 1 april is de subsidie aangevraagd waarmee de panelen daadwerkelijk geplaatst kunnen gaan worden. We starten nu met twee daken waarop 550 panelen worden geplaatst. Daarmee wekken we 200.000 kWh op jaarbasis op, waarmee we het gemiddeld stroomgebruik van zestig gezinnen aan het stroomnet leveren.”
Maar daarmee is het einde nog niet in zicht. Er zijn nog meer daken in beeld. “Dat gaan we de komende maanden verder uitwerken”, geeft Lauterbach aan. “Er is al veel animo onder de inwoners van Luttenberg om deel te nemen in de coöperatie dus we verwachten dat het ledental gestaag verder gaat groeien.”
Zie verder staging2.duurzaamluttenberg.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.