Nu officieel: Wagenmans overleeft motie van wantrouwen

RAALTE – Wethouder Wagenmans heeft vanavond opnieuw een motie van wantrouwen overleefd. Anders die dan gisteren, was deze officieel. Gisteren viel namelijk tijdens het laatste deel van het raadsdebat over de gang van zaken omtrent boerderij Strunk de verbinding uit, althans voor de kijkers. Juist tijdens dat deel van het debat dienden de oppositiepartijen (GroenLinks, BurgerBelangen, D66, PvdA en Lokaal Alternatief) een motie van wantrouwen in. Zij waren van mening dat de wethouder niet voldeed aan zijn informatieplicht.

Aangezien niemand dat meer kon zien, toeschouwers en journalisten niet (de stream werd op 817 adressen bekeken), was dat deel van de vergadering niet rechtsgeldig en moest het over. Dat gebeurde vanavond. Met frisse tegenzin voerde de raad dus min of meer een toneelstukje op. Dus opnieuw een motie van wantrouwen en opnieuw harde woorden voor Wagenmans. Die hulde zich gisteren tijdens het raadsdebat over de Strunkaffaire vooral in stilzwijgen. Het college wil een onafhankelijk extern onderzoek laten uitvoeren naar de gang van zaken en Wagenmans mocht dat verdedigen. Echte antwoorden op de vraag waarom de plannen om van Strunk een MFA te maken, waren vastgelopen, kwamen er niet. Vooral om de vrijwilligers die bij het project betrokken waren te beschermen, zo was de motivatie van de wethouder. Dat externe onderzoek komt er dus. Het is de bedoeling dat het voor de zomer is afgerond.
Wel kreeg het debat vanavond nog een kleine prikkel. Ralph Mulders van GroenLinks diende ook een motie van afkeuring in. Een minder zwaar middel dan een motie van wantrouwen. Volgens Mulders een manier voor de coalitiepartijen om zonder al te grote gevolgen toch een gele kaart te trekken voor de wethouder. Voor beide moties was geen meerderheid. Beide keren stemden de coalitiepartijen (zestien zetels) en de oppositiepartijen (negen zetels) voor. Volgende week in het WvS leest u meer omtrent de gang van zaken omtrent het debat.

4 REACTIES

  1. De VVD heeft vanzelfsprekend tégen de motie gestemd. In het andere geval zou ook hun eigen wethouder Melenhorst – die de portefeuille ‘voor spek en bonen’ heeft en waarmee elk jaar een bedrag van minimaal € 150.000 over de balk wordt gegooid – het in de resterende raadsperiode nog heel erg moeilijk kunnen krijgen. Hij is immers de enige overbodige wethouder in het college, omdat hij niet nodig is voor meerderheidsbesluiten.

  2. Zo zie je maar weer. Hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen is een groot wonder, maar aan prestaties kan het niet gelegen hebben. Ik dacht eerst dat het aan mij lag en heb toen maar eens enkele mede-Raaltenaren gevraagd. De meesten wisten niet eens wie hij was. En diegenen die dat wel wisten, konden geen van allen een bijzondere prestatie van hem noemen.
    Ik denk dat Melenhorst in de leer geweest is van een zekere Martijn Dadema. Met dit verschil dat hij niet goed heeft opgepast. Had had hij wel goed opgelet dan zou hij vast en zeker op de eerste of tweede plaats zijn geëindigd. Maar dat heeft dus, lijkt mij, niets van doen met prestaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.