Home / Sallandcentraal / Nieuwe site in teken van het Nedersaksisch

Nieuwe site in teken van het Nedersaksisch

DOETINCHEM – Vorige week dinsdag is de website www.nedersaksisch.com online gekomen. De site is een initiatief van Platform Nedersaksisch; een project in opdracht van de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Gelderland. Van Groningen tot Twente en van Stellingwerf tot de Achterhoek: in het noorden en oosten van Nederland wordt het Nedersaksisch gesproken. Maar niet alleen de taal verbindt het noorden en oosten van Nederland, ook cultuur draagt daaraan bij. Het Nedersaksisch leeft in streektaalliedjes, historische gebouwen, het landschap en op festivals als de Zwarte Cross. In het Nedersaksische taalgebied heerst een mentaliteit van naoberschap en aanpakken. De nieuwe website bundelt al die informatie over het Nedersaksisch en de verschillende taalgebieden. Ook is het een plek voor inspiratie, netwerken, de promotie van eigen Nedersaksische projecten, het opvragen van expertise en het zoeken van samenwerking bij het ontplooien van nieuwe initiatieven die met het Nedersaksisch te maken hebben.

Lees ook

Oosterhuis zangdienst in Wesepe

WESEPE – Op zondag 19 september vindt in de Protestantse kerk van Wesepe weer de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.