Lintjes voor twee inwoners van Olst-Wijhe

WIJHE – Aan twee inwoners van de gemeente Olst-Wijhe is maandag een Koninklijke Onderscheiding toegekend. Rita van de Streek–Van Riessen uit Herxen (59) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau; Wim Oude Weernink uit Wijhe (73) tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De bijbehorende versierselen werden maandag uitgereikt door burgemeester Ton Strien tijdens een aangepaste ‘Lintjesregen’ in de raadzaal van het gemeentehuis in Wijhe.

Rita van de Streek is sinds 1971 lid van de Muziekvereniging Nooit-Gedacht in Windesheim en vanaf dat moment is zij binnen de vereniging actief als vrijwilligster. Onlangs werd ze voor haar 50-jarig lidmaatschap door de muziekvereniging gehuldigd. Ze was onder andere bestuurslid en aanspreekpunt voor de majorettes en hielp mee bij diverse acties van de vereniging. Nog steeds doet ze allerhande ondersteunende werkzaamheden zoals het notuleren bij vergaderingen, het bijhouden van het ledenbestand en het overleggen met dirigenten en leidinggevenden van majorettes, drumband en orkest. Verder was Van de Streek van 1991 tot 1997 vrijwilligster en bestuurslid bij De Zonnebloem, afdeling Olst-Wijhe. Bovendien is ze sinds 1995 vrijwilligster voor Lets-Go Wijhe, een organisatie die zich inzet voor projecten in Letland, zoals het opknappen van scholen en kindertehuizen. Tussen 2000 en 2016 was zij organisator en activiteitenbegeleidster bij de Ouderensoos Herxen. In verzorgingstehuis Het Weijtendaal is ze sinds 2013 lid en penningmeester van de cliëntenraad. Bij de Protestantse Gemeente Wijhe is Rita actief sinds 2006; tot 2012 als diaken en daarna (tot op heden) als lid van de oecumenische werkgroep.

Autojournalistiek

Wim Oude Weernink wordt gezien als een autoriteit op het gebied van de (klassieke) automobiel en, zowel nationaal als internationaal, ook als zodanig erkend. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd (en levert die nog steeds) aan de wereld van de autojournalistiek, de geschiedschrijving én het behoud van het historisch erfgoed, zowel in Nederland als ook in het buitenland. Hij is onder andere auteur van het standaardwerk ‘La Lancia’. Verder schrijft hij voor autotijdschriften zoals Auto&Design, Autovisie en Octane. In opdracht van het Automobielmuseum Louwman in Den Haag heeft hij onder andere het boek ‘Spyker, Een Nederlands Fabricaat’ geschreven. Voor dit museum zet hij zich ook als vrijwilliger in.
Oude Weermink doet/deed nog veel meer. Zo is hij bijvoorbeeld ook (op bestuurlijk niveau) betrokken bij de Lancia Club Nederland en mede-initiatiefnemer van de Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs. Sinds 1993 is hij bovendien lid van de Lionsclub Olst-Wijhe waar hij vele functies heeft bekleed, zoals president. Momenteel is hij, namens de Lionsclub, als interviewer en hoofdredacteur betrokken bij de totstandkoming van een boek over de vrijwilligers van ‘20 jaar Bökkers Mölle’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.