Leerling Carmel door naar tv-finale Op weg naar het Lagerhuis

RAALTE – Bor Bennink, leerling vwo 6 van Carmel College Salland, heeft zich na diverse kwalificatierondes geplaatst voor de finale van Op weg naar het Lagerhuis. Op zondag 9 mei is hij een van de tien debaters in het finaledebat op tv (NPO 2).

Op weg naar Het Lagerhuis is de grootste debatcompetitie van Nederland met landelijk in totaal meer dan tweehonderd deelnemende scholen. Sinds 1997 gaat BNNVARA elk jaar op zoek naar het beste debat- en speechtalent in Nederland. Bor moet op 9 mei discussiëren over stellingen als ‘Het is logisch dat jongeren de overheid wantrouwen’; ‘Social media zijn funest voor het zelfvertrouwen van jongeren’ en ‘Het is oneerlijk om de consequenties voor nieuwe woningen en meer natuur bij boeren neer te leggen’.
Jente van den Berg uit vwo 5 won voor het tweede jaar achtereen de v-rede. Dit is de speechwedstrijd van Op weg naar het Lagerhuis. Voor de tweede keer was zij de beste speekster van Overijssel. In Hilversum kwalificeerde zij zich net niet voor de landelijke tv-finale op 9 mei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.