Kunst ligt voor het oprapen in Heino en Raalte

RAALTE/HEINO – De leerlingen van groep 7 en 8 van basisscholen de Gouden Emmer en de Dolfijn in Heino hebben vorige week kunstwerken gemaakt van afval dat ze een week eerder op straat hadden verzameld. De Horizon in Raalte gaat er deze week mee aan de slag. Dit gebeurt allemaal in het kader van de Dag van de Aarde (donderdag 22 april).

De kinderen van de beide scholen in Heino kregen, toen ze afval gingen verzamelen, een bingokaart mee. Er was genoeg te vinden. Vervolgens gaven kunstenaars Chantal de Wolde en Ronald Jonkman vorige week een speciale workshop rondom zwerfafval. Daarna gingen de kinderen aan de slag om de ‘opbrengst’ van hun opruimactie te verwerken tot kunstwerken, die weer allemaal zijn opgehangen in een boom van afvalhout. Die staat symbool voor de aarde.
In de kunstwerken is van alles terug te vinden, van blikjes tot een handschoen, van dopjes tot een lege sapverpakking. Kunstenaars Chantal en Ronald, die de workshop ook verzorgen bij de Horizon, werken zelf ook voornamelijk met restmateriaal zoals foam en pallets. De workshops worden georganiseerd door het Hoftheater en mogelijk gemaakt door de gemeente Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.