Klimbos bij Heidepark in Lemelerveld zaterdag open

LEMELERVELD – Het Klimbos bij Natuurlijk Heidepark in Lemelerveld is klaar. Vanaf zaterdag 24 april is iedereen welkom om het klimbos uit te proberen. “De afgelopen weken zijn de puntjes op de i gezet en nu zijn we er klaar voor”, zo stelt Stichting Natuurlijk Heidepark. “De startoren, ons vogelnest, is afgemaakt, het pad er naartoe ziet er weer goed uit en een aantal onderdelen in het klimparcours zijn aangepast.”

Het klimbos bestaat uit 43 klimelementen (klimconstructies van touwen, netten en andere materialen tussen bomen) en een achttal ziplines, waarbij de deelnemers aan kabels tussen de bomen en zelfs over het water roetsjen. Het klimbos is bestemd voor kinderen vanaf 1.30 meter. Met kinderen tot en met 12 jaar dient er altijd een volwassene mee te klimmen die maximaal twee kinderen onder zijn/haar hoede heeft. Want even voor de duidelijkheid: safety first. Elke deelnemer krijgt een gordel om die aan een veiligheidslijn wordt bevestigd. Dus ook bij de klimelementen. Bij de ziplines komt er nog een extra kabel met katrol aan de deelnemer.
De aanleg van het klimbos maakte onderdeel uit van een groot vernieuwingsproject bij het Heidepark. De totale kosten bedroegen circa 3,5 ton. Daarvan was circa twee-derde deel bestemd voor de aanleg van het klimbos, materialen en opleidingen voor de medewerkers en de rest voor het hoofdgebouw (een nieuwe entree, keuken en serre), vergunningen, aanpak van de parkeerplaatsen, een nieuwe website, marketing en een boekingssysteem. Via Leader is een subsidie van een ton binnen gehaald. Daarnaast heeft het bestuur zelf wat middelen ingebracht en is een deel van de werkzaamheden uitgevoerd door vrijwilligers. De rest van het geld is opgebracht door een lening van een aantal ondernemers uit het dorp.

Corona

Vooraf reserveren voor het klimbos is verplicht en is mogelijk via de vernieuwde website. Toeschouwers zijn door de huidige coronamaatregelen nog even niet welkom. Ook recreatief zwemmen in het natuurbad mag nog niet even niet, maar het klimbos, het kabouterdorp en het kabouterpad zijn vanaf zaterdag dus wel geopend. De entree voor het kabouterdorp is gratis. Voor het kabouterpad geldt een entreeprijs. De voorverkoop van zwemabonnementen is inmiddels wel gestart. Zie verder staging2.natuurlijkheidepark.nl.

Foto: Hans Heerink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.