Home / Sallandcentraal / Kippen in beslag genomen in Laag Zuthem; mogelijk voor hanengevechten

Kippen in beslag genomen in Laag Zuthem; mogelijk voor hanengevechten

LAAG ZUTHEM – In een loods aan de Gravenweg in Laag Zuthem zijn vorige week 33 hanen en 14 hennen gevonden die mogelijk gebruikt zijn voor illegale hanengevechten. Dat meldt de politie. De dieren zijn in beslag genomen en de politie doet verder onderzoek.

Vorig jaar september kreeg de politie een anonieme melding. Dat was de start van het onderzoek. Uiteindelijk was er genoeg informatie om vorige week woensdag de loods te betreden. Daarbij werd samengewerkt met onder andere de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID).
Er werden niet alleen kippen vonden, maar ook diverse spullen die over het algemeen gebruikt worden voor illegale hanengevechten. Alles is in beslag genomen, evenals de kippen. Die worden nagekeken door een dierenarts en naar een opvanglocatie gebracht. Op dit moment wordt onderzocht of er daadwerkelijk gevechten plaatsvonden. De politie sluit niet uit dat er aanhoudingen volgen.

Foto: Pixabay

Lees ook

‘Na afloop moest ik altijd even rustig bijkomen’

Sientje Hulsman na bijna 30 jaar gestopt als uitvaartverzorgster van Begrafenisvereniging Luttenberg LUTTENBERG – Bijna …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.