Inwoners Raalte opnieuw meer tevreden over leefomgeving en de gemeente

RAALTE – De inwoners van de gemeente Raalte waarderen hun omgeving met een gemiddeld rapportcijfer van 8.4. Dat blijkt uit het landelijke benchmarkonderzoek Waar Staat je Gemeente, waaraan de gemeente eind 2020 heeft meegedaan. Ook zijn inwoners wederom meer tevreden over de dienstverlening van de gemeente. De stijgende lijn van een 6.6 in 2016, naar een 7.0 in 2018 zet zich in 2020 door naar een 7.3.

68 procent van de deelnemers aan het onderzoek liet bovendien weten (veel) vertrouwen te hebben in de gemeente. Volgens burgemeester Martijn Dadema is dat een heel hoge score. Het onderzoek laat verder zien dat de gemeente op alle thema’s beter scoort dan in voorgaande jaren en beter in vergelijking met gemeenten van ongeveer dezelfde grootte. Dadema: “We zijn heel tevreden met de cijfers. Het is fantastisch om te zien dat de inwoners het zo prettig wonen vinden in onze gemeente. Dat is iets wat we alleen samen voor elkaar krijgen. De afgelopen jaren hebben onze inwoners, de gemeenteraad, het college en de ambtelijke organisatie ons ingespannen om onze gemeente een stukje mooier te maken. Dat heeft geresulteerd in mooie cijfers waar we met z’n allen trots op mogen zijn. Wij blijven ons iedere dag inzetten om ons te verbeteren.”
Daarentegen laat Dadema weten dat de waardering op bepaalde kleine deelgebieden wel iets zakt. Dat geldt onder andere voor de leefbaarheid in de wijken. Door het coronavirus zijn de inwoners van de gemeente bovendien ook net wat minder gelukkig dan in 2018. Ook gevoelens van eenzaamheid groeien iets. Gek genoeg voelen minder mensen zich angstig.

Over het onderzoek

Sinds 2009 neemt de gemeente Raalte elke twee jaar deel aan het landelijk benchmarkingsonderzoek Waar Staat Je Gemeente (WSJG). Eind 2020 zijn drieduizend inwoners gevraagd naar maatschappelijke thema’s als het woon- en leefklimaat, de relatie burger – gemeente, de gemeentelijke dienstverlening en het thema zorg en welzijn. In totaal hebben 805 inwoners de vragenlijst ingevuld in de periode tussen 10 december 2020 en 3 januari 2021. Het volledige rapport is te vinden op staging2.raalte.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.