Inburgeringscursus voor het platteland van de Zwarte Cross

HENGELO (GLD) – De BoerBurgerBeweging wil dat nieuwe plattelanders de mogelijkheid krijgen om een inboeringscursus te volgen om zo de plattelandscultuur beter te begrijpen. Festival de Zwarte Cross pakt het wat minder serieus aan. De luisteraars van de nieuwe podcastserie ‘Beernd & Minnie’ krijgen met een knipoog een inkijkje in de omgangsvormen en etiquette op het platteland.

Het resultaat is volgens de Feestfabriek, de organisatie van de Zwarte Cross, het best te omschrijven als ‘een antropologische audiosafari door het Nederlandse achterland’. Oftewel: ‘Een absolute must voor de rurale nieuwkomers en stedelingen die dagelijks Funda afspeuren naar woonboerderijen op het platteland.’
In de zes audioreportages, thuis bij (naar wat wij zo vermoeden het fictieve stel) Berend en Minnie in de buurtschap Lintelo, ontvouwt zich een niet al te serieus bedoeld beeld van het rurale leven anno 2021. “De serie is absoluut ongeschikt voor overgevoelige luisteraars en conflictmijdende types”, waarschuwt de Feestfabriek alvast. Volgens het organisatiebureau waren Berend en Minnie aanvankelijk gecast voor het EO programma ‘Typisch Achterhoek’, maar haalden ze door het veelvuldig gebruik van godslasterende krachttermen de eindmontage niet. Het moge duidelijk zijn: de podcast bestaat echt, maar neem het voor de rest vooral niet serieus.
De eerste aflevering ‘Pedagogisch Ei’ is te beluisteren via staging2.zwartecross.nl/podcast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.