Huzarenstukje van ooievaarsstel

RAALTE – ‘Life finds a way’, oftewel ‘het leven vindt een weg’; het is een bekend citaat uit de film ‘Jurassic Park’. En aan dat citaat moesten we denken toen we hoorden over het ooievaarsstel dat een nest heeft weten te bouwen bovenop de luchtalarmmast bij het Raan in Raalte. In de context van de film is die eerdere uitspraak wat onheilspellend, maar hier is alleen maar bewondering mogelijk. Die mast is immers bolvormig van boven. De bouw van het nest mag dan ook rustig een huzarenstukje heten. Dat het niet helemaal vanzelf ging, daarvan getuigt een groot aantal takken onderaan de mast. De gemeente Raalte heeft de paal inmiddels afgezet met hekken. En, geruststelling, de ooievaars kunnen rustig verder broeden. De gemeente heeft namelijk besloten de alarmmast, zo lang het broedseizoen duurt, ‘stil te testen’. De sirene gaat de eerste maandag van de maand dus niet af. Het alarm wordt overigens niet uitgeschakeld. Mocht er zich onverhoopt een crisis of een calamiteit voordoen, wordt het alarm wel geactiveerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.