Hallucinant deel twee: laatste deel raadsdebat Strunk moet over

RAALTE – Het was een hallucinante avond en de afloop is dan ook passend: het laatste deel van het raadsdebat van gisteravond over de gang van zaken omtrent boerderij Strunk moet over. Dat gebeurt vanavond tijdens een al geplande raadsvergadering. Het gaat om het deel van het debat dat na een storing niet meer te volgen was. De gemeente laat weten de gang van zaken te betreuren en onderzoekt de oorzaak van de storing.

Wettelijk gezien is het een vereiste dat inwoners de raadsvergadering door middel van een livestream kunnen volgen. Dit kon dus deels niet. “Omdat besluitvorming in het openbaar moet plaatsvinden, is de besluitvorming over dit onderwerp niet rechtsgeldig”, concludeert de gemeente dan ook. Tijdens het deel dat niet meer te volgen was, diende de oppositie een motie van wantrouwen in tegen wethouder Wout Wagenmans die zich gedurende het voorgaande deel van de avond vooral hulde in stilzwijgen. Vooral om de vrijwilligers die bij het project betrokken waren te beschermen, zo was zijn motivatie. De coalitiepartijen stemden tegen, de motie die dus officieel nog geen motie mag heten, haalde het dus niet.
In verband met het wegvallen van de verbinding heeft de gemeente nu besloten dat het laatste deel overnieuw moet, dus de indiening en de behandeling van de motie van wantrouwen. In de raadsvergadering van vanavond wordt hiertoe (vóór agendapunt 6) een agendapunt ingelast, waarbij opnieuw besluitvorming over dit onderwerp plaatsvindt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.