Gratis hulp om energie te besparen voor huiseigenaren in Olst-Wijhe

WIJHE – De gemeente Olst-Wijhe biedt huiseigenaren de mogelijkheid om gratis producten te bestellen die helpen om energie te besparen. Daartoe heeft de gemeente een financiële bijdrage gekregen vanuit de Rijksregeling Reductie Energiegebruik. Het is voor (in totaal tweeduizend) huishoudens mogelijk om voor maximaal 60 euro producten te bestellen via een speciale webshop.

Het project wordt uitgevoerd met Stichting Goede Buren uit Olst en de lokale bouwmarkten. “Een unieke samenwerking waarmee we het geld in onze gemeente houden en elkaar helpen in coronatijd”, zegt wethouder Marcel Blind. Martha Beeker, voorzitter Stichting Goede Buren, voegt toe: “De webshop is tot en met 15 mei geopend. Huiseigenaren kunnen in die periode een bestelling plaatsen. De producten worden geleverd door de lokale bouwmarkten. Wij verzamelen alle bestellingen en brengen ze vanaf juni rond. Hiervoor roepen we de hulp in van verenigingen in Olst-Wijhe. Zij krijgen hiervoor een vergoeding voor in de kas. Zo helpen we met deze klus veel partijen in de gemeente. We zoeken overigens nog verenigingen die willen helpen. Zij kunnen zich aanmelden via het formulier in de webshop.”
Natuurlijk vindt de gemeente het belangrijk dat ook mensen die niet zo handig zijn met de computer een bestelling kunnen plaatsen. “Deze mensen kunnen contact met ons opnemen via e-mailadres info@dubbelbesparenolstwijhe.nl of bellen naar telefoonnummer 06 – 305 59 328. Dit kan op woensdag van 10.00 tot 11.00 uur of vrijdag van 15.00 tot 16.00 uur. Wij plaatsen de bestelling dan graag voor hun”, zegt Martha. Inwoners die vragen hebben, kunnen op dezelfde manier contact opnemen met Goede Buren.
Inwoners die producten willen bestellen, kunnen een kijkje nemen op staging2.dubbelbesparenolstwijhe.nl of wonen.olst-wijhe.nl/dubbelbesparen. Daar is ook meer informatie over de actie te vinden.

1 REACTIE

  1. Die gemeente Olst-Wijhe maakt het wel weer helemaal bont. Ongelooflijk, ze moeten bezuinigen op alle fronten, dus als 1e de onroerendgoed belasting omhoog. Vervolgens gebruiken ze die belasting centen om €120.000 + €58.000 organisatie kosten te schenken aan de inwoners.
    Zijn ze nu helemaal door de ratten besnuffeld?Belachelijk, optiefen met dit bestuur !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.