Grasexpert Bertus Meijer uit Dalfsen genomineerd voor Fieldmanager of the Year

DALFSEN – Bertus Meijer, wijkuitvoerder Buitengebied en Sportvelden van de gemeente Dalfsen, is een van de vier kandidaten uit heel Nederland die kans maakt op de prestigieuze titel ‘Fieldmanager of the Year 2021’.Dit is een titel voor grasexperts bij sportveldonderhoud.

De uitreiking van de Fieldmanager of the Year-award wordt jaarlijks georganiseerd om het werk van fieldmanagers onder de aandacht te brengen. De gemeente Dalfsen is in Nederland een van de trendsetters als het gaat om chemievrij beheer van sportvelden. De manier van werken en de ambities van Dalfsen op het gebied van duurzaamheid hebben ertoe geleid dat Meijer genomineerd is als een van de vier kandidaten voor de titel.
De gemeente Dalfsen heeft vier sportaccommodaties in beheer: in totaal negentien velden en per locatie verschillende oefenhoeken. Daarbij probeert Meijer al jaren samen met anderen een goed sportveld te realiseren: met mensen van de buitendienst, aannemers, bestuursleden en andere mensen van de sportclubs en de sporters zelf. “Als fieldmanager ben ik de verbindende schakel die ervoor zorgt dat ieder de ruimte krijgt om zijn of haar bijdrage te leveren aan een goed sportveld. Daarbij vind ik het belangrijk dat je aangehaakt blijft bij je omgeving en oog hebt voor wat er om je heen gebeurt. Een goed sportveld is belangrijk, maar het is veel belangrijker dat mensen kunnen blijven sporten. Dit kan inhouden dat je kwaliteit en kwantiteit op elkaar moet laten aansluiten”, vertelt Meijer. Een van de nieuwe ontwikkelingen die zijn doorgevoerd binnen zijn werk, is dat in de gemeente Dalfsen sportvelden op een duurzame manier onderhouden worden. “Dit houdt in dat we al jaren geen chemie meer gebruiken. De volgende stap die we zetten is het circulair onderhouden: geen materiaal meer afvoeren maar juist hergebruiken.”

Titel

In totaal zijn vier mensen genomineerd voor de titel: naast Meijer gaat het om Eddie van der Stappen (Weener XL, gemeente ‘s-Hertogenbosch), Nico van Eerden (Gildebor, regio Twente) en Bart Mies (J. van Esch BV uit Cromvoirt). De vier genomineerden worden binnenkort geïnterviewd door de jury. Daarna volgt, als de coronamaatregelen het toelaten, nog een locatiebezoek. Uiteindelijk kiest de jury één winnaar, die digitaal bekend gemaakt wordt.
De Fieldmanager of the Year-award is een initiatief van vakblad Fieldmanager. De award wordt dit jaar voor de elfde keer uitgereikt. Vakblad Fieldmanager is het belangrijkste Nederlandse vakblad voor sportveldonderhoud.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.