GGD-vaccinatielocatie in Dalfsen geopend

DALFSEN – Wethouder Jan Uitslag heeft donderdag 8 april de vaccinatielocatie in De Trefkoele in Dalfsen officieel geopend. Hij deed dat door een foto te onthullen van Fotoclub Dalfsen. De lokale fotoclub stelt foto’s uit de gemeente ten toon in de vaccinatielocatie. De GGD heeft nu in totaal vijf vaccinatielocaties: naast Dalfsen ook in Deventer, Kampen, Zwolle en Hardenberg.

Uitslag opende de locatie in aanwezigheid van strategisch manager Margreet Algera van GGD IJsselland. Margreet: “De opening van de vaccinatielocatie in Dalfsen is onderdeel van de enorme opschaling van vaccinatie in Nederland en in onze regio. Ook in Deventer en Kampen zijn nieuwe locaties geopend, naast de bestaande vestigingen in Zwolle en Hardenberg. Met vijf vaccinatielocaties verspreid over de regio, zijn we er klaar voor om 45.000 mensen per week te vaccineren als er straks voldoende vaccins zijn.”
Uitslag voegt toe: “Met de Trefkoele in Dalfsen bieden we een goede aanvulling op de andere locaties waar mensen zich kunnen laten vaccineren. Door onze ligging in de regio zijn we van verschillende kanten goed te bereiken, waaronder voor gemeenten als Ommen, Raalte en Staphorst.”
Iedereen die aan de beurt is voor een vaccinatie kan zelf kiezen waar hij of zij gevaccineerd wil worden. Dat kan in de buurt zijn van waar je woont of werkt of op een locatie waar je misschien sneller aan de beurt bent op een dag die jou uitkomt. Mensen kunnen alleen een afspraak voor een vaccinatie maken als ze aan de beurt zijn en een uitnodiging ontvangen.

Consultatiebureau

Het consultatiebureau van GGD IJsselland is ook gevestigd in De Trefkoele in Dalfsen. Bezoekers kunnen net als anders de hoofdingang van De Trefkoele gebruiken om naar binnen te gaan. Let op: Sluit niet aan in de rij maar ga rechtstreeks naar de hoofdingang en ga via trap of lift naar boven. Medewerkers van het consultatiebureau zullen wel vragen een andere uitgang te gebruiken. Voor alle bezoekers geldt: houd afstand en draag een mondneusmasker. Bezoekers van andere activiteiten in De Trefkoele wordt gevraagd via de achterzijde naar binnen te gaan.

Kijk voor meer informatie op staging2.coronavaccinatie.nl of op staging2.ggdijsselland.nl/coronavaccinatie.

Kader met raster: EHBO’ers gezocht

Het Rode Kruis IJsselland doet een beroep op EHBO’ers om te helpen bij de vaccinatiestraten van de GGD in Zwolle en Hardenberg. Hulpverleners van het Rode Kruis zorgen momenteel, zeven dagen in de week voor EHBO-ondersteuning. Na de vaccinatie wachten mensen een kwartier in een aparte ruimte om er zeker van te zijn dat er geen reactie op de inenting optreedt. EHBO’ers van het Rode Kruis zijn hierbij aanwezig en bieden hulp als dat nodig is. Iedereen met een geldig uitgebreid EHBO-diploma kan meehelpen. Van de hulpverleners wordt verwacht dat zij de komende tijd minimaal één dienst in de week draaien in Zwolle of Hardenberg. De diensten lopen van 07.30 tot 14.30 uur en van 14.30 tot 20.30 uur. Voor mensen die geen EHBO-diploma hebben, maar zich toch willen inzetten, biedt het Rode Kruis mogelijkheden voor een uitgebreide EHBO-opleiding. De opleiding bestaat uit een online deel van veertien uur en een praktijkdag. Aanmelden kan via werving.overijssel@rodekruis.nl.

Foto: Johan Bokma

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.