De lente is de mooiste tijd voor een home-make-over

(Ingezonden mededeling)

De lente is niet alleen de tijd van een nieuw begin, maar ook de tijd waarin het gaat kriebelen. We willen naar buiten, we willen licht en andere kleuren. De ramen open, en alle donkere kleur gaan weer de kast in. Tijd dus om in huis weer mooie frisse kleuren toe te laten.

Niet voor niets was er vroeger de grote voorjaarsschoonmaak. Als het zonnetje begint te schijnen, het groen aan de bomen ontluikt en de bloembollen uitkomen, willen we dat het ook in huis weer fris is.
Die kriebels zijn er nog steeds, al ziet de grote schoonmaak er tegenwoordig wel anders uit.

Lichte kleuren

Het voorjaar en de zomer zijn de tijden van frisse kleuren. Had je in de winter donkere kussentjes in de bank, vervang je die in het voorjaar voor zachte pastels, mooie ecru tinten of als je van fellere kleuren houdt van vrolijke tinten. Ook andere accessoires als vaasjes, schaaltjes, kaarsenhouders of plaids kun je door deze kleuren vervangen. De gordijnen mogen nu ook weer wat verder open zodat er veel licht binnen kan komen.

Strak wit geeft rust

Je staat er waarschijnlijk niet vaak bij stil maar één van de grootste invloeden in je huis zijn de wanden en plafonds. Wanden die een schreeuwende kleur hebben, zijn uiteraard opvallend en daarvan zie je de impact. Maar ook lichte wanden waarin scheuren, oneffenheden of vlekken zitten, geven je kamer en onrustige uitstraling. Zelfs als het lijkt dat je wanden nog in een prima staat zijn, kan een grauwe sluier een rommelige indruk achterlaten. Twijfel je? Haal dan één of meerdere wanddecoraties van de muur en kijk of je muur dan nog egaal is. Is dit niet het geval maar zie je de afdruk, dan is het tijd voor de stukadoor.

Niet alleen de wanden maar ook plafonds zijn bepalend. Maak eens een inspectieronde door je huis. Zitten er scheuren in het plafond of vlekken van lampen of misschien lekkages? Laat de stukadoor dan een offerte maken en je plafonds stucen. En de stukadoor kan direct eventueel ook direct het stucwerk van de wanden beoordelen. Zo weet je snel wat er nodig is om jouw huis weer die prachtige frisse net gebouwd of verhuisd look te geven.

De vakman

Wil je een mooi resultaat, kies dan voor een vakman. Een klusser lijkt goedkoop, maar is dat vaak niet. Een goede stukadoor weet ook wat er nodig is en wat overbodig is. Zo is bij een nieuwbouwhuis een veel dunnere laag stucwerk nodig dan in een bestaande (oudere) woning . Nieuwe huizen worden vaak al behangklaar opgeleverd waardoor het traditioneel, dik stucwerk van gips op wanden dus totaal overbodig is. Een goede stukadoor kijkt altijd of je met dunpleister uit de voeten kunt en dat scheelt weer in je portemonnee.

Een ander voordeel van de vakman is dat deze werkt met goede materialen maar ook zorgt dat de inwendige hoeken van wanden en plafonds gekit worden en dat ze alles nalopen op kleine oneffenheden. Daarnaast plakken ze alles af en zorgen voor het materiaal en het afvoeren van het afval. Wel zo prettig. Zo hoef jij alleen maar te genieten van het eindresultaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.