Home / Sallandcentraal / Cursus ‘Samen op Pad’ voor eenzame mensen

Cursus ‘Samen op Pad’ voor eenzame mensen

RAALTE – WIJZ Welzijn Raalte en Impluz-preventie bieden vanaf maandag 17 mei gezamenlijk de cursus ‘Samen op Pad’ aan in Raalte. De cursus is bedoeld voor eenzame mensen die moeite hebben met het aangaan van (nieuwe) contacten.

Samen is leuker dan alleen, maar dat gaat niet voor iedereen vanzelf. Mensen die door omstandigheden een gering sociaal netwerk hebben, zullen dit herkennen. Als zij daar verandering in willen brengen, is deze cursus misschien iets voor hen. De eerste stap om nieuwe contacten te leggen, is vaak lastig. Jezelf in beweging brengen, jezelf motiveren; dat is met een groep vaak makkelijker.
De deelnemers aan deze cursus gaan dan ook letterlijk en figuurlijk samen op pad. Ze krijgen handvatten en oefeningen die helpen bij het vinden en maken van nieuwe contacten en leren omgaan met teleurstelling. Naast luisteren en praten, gaan ze ook praktisch bezig met een aantal opdrachten.
De bijeenkomsten vinden plaats op de maandagen 17 en 31 mei en 7 en 14 juni van 9.30 tot 11.30 uur in Raalte. Deelname is gratis voor inwoners van de gemeente Raalte. Er is geen verwijzing nodig. Aanmelden kan via: www.impluz.nl/cursussen/samen-op-pad. Voor meer info mail naar info@Impluz.nl of bel met 0570-604900.

Lees ook

Op zoek naar paddenstoelen met IVN Raalte

RAALTE – IVN Raalte presenteert op zondag 24 oktober een paddenstoelenexcursie bij landgoed Den Alerdinck …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.