Coronazelftests bij Fixxar Raalte

RAALTE – Fixxar Raalte verkoopt nu ook corona-zelftests. Het gaat om twee verschillende types: de Roche corona-zelftest, waarmee je binnen vijftien tot dertig minuten uitsluitsel hebt, en de Joinstar spuugtest, die binnen vijftien minuten duidelijkheid biedt.

De SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test Nasal van Roche werkt met een eenvoudige monsterafname via een neusuitstrijkje in het voorste deel van de neus, waardoor een diepe en vervelende afname niet nodig is. De test kost 9,99 euro en is door de overheid goedgekeurd.
De Joinstar spuugtest werkt met speeksel. Daardoor is deze test ook met name geschikt voor kinderen. Met de spuugtest van Joinstar indiceer je binnen tien tot vijftien minuten de aanwezigheid van het coronavirus. De test is geregistreerd in Europa en voldoet aan de minimumeisen van de RKI en PEI (het Duitse RIVM). De Joinstar spuugtest kost 7,99 euro.

Voor beide tests geldt dat ze per stuk maar een keer kunnen worden gebruikt. Houd je aan de gebruiksinstructies. Beide tests zijn geschikt voor privépersonen, scholen, evenementen, horeca en alle andere bedrijven. Bij een positieve test ben je overigens verplicht om alsnog een testafspraak te maken bij de GGD. Op staging2.rijksoverheid.nl is er meer informatie over te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.