Boskamp in actie voor nieuwe AED’s

BOSKAMP – Boskamp komt in actie voor de aanschaf van nieuwe AED’s ter vervanging van de huidige die al 15 jaar dienst doen in het dorp en in de buitengebieden. Het streefbedrag is 5.500 euro.

Het is 15 jaar geleden dat Stichting AED Boskamp door een collecte, subsidie en sponsoring vier AED’s kon kopen. Van het geld heeft de stichting de AED’s ook al die jaren onderhouden en zijn er jaarlijks trainingen reanimatie en AED-gebruik gegeven. Er zijn circa zeventig opgeleide mensen in Boskamp.
De AED’s hangen op toegankelijke plekken en zijn dag en nacht voor iedereen beschikbaar. Helaas functioneert de AED bij Kwekerij Overmars niet meer. De andere AED’s in het dorp zijn ook aan vervanging toe. De AED’s zijn de afgelopen jaren meerdere keren gebruikt. “Dit is heftig om mee te maken”, zegt Ties Straatman, voorzitter van de stichting.
Helaas is in het dorpskrantje op de Boskamp een QR-code terecht gekomen die niet goed werkt. De nieuwe code is verspreid via social media. Bewoners kunnen de QR-code scannen en direct doneren. Hiervoor is wel een bankapp nodig op de telefoon of tablet. Het standaardbedrag staat op 10 euro, maar dit kunnen de mensen natuurlijk zelf aanpassen.
Door corona kan de stichting nu geen collecte organiseren, maar het is natuurlijk altijd mogelijk om geld te geven. Dit kan door het geld in een envelop in de brievenbus te doen bij penningmeester Jan Willem Nienhuis aan de Knoppertlaan 6 te Boskamp. Ook is het mogelijk om via een overschrijving geld aan de Stichting AED over te maken: NL49 RABO 0143 1620 55 ten name van Stichting AED Boskamp onder vermelding van donatie.
Zie verder staging2.AEDBoskamp.nl en/of staging2.boskamp.nu.

De juiste QR-code.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.