Bordspel ‘Clash of the Ardennes’ is een groot succes

DALFSEN – Sinds een aantal weken is het bordspel ‘Clash of the Ardennes’ – gemaakt en ontworpen door Dalfsenaar Elwin Klappe – te koop via de website staging2.kickstarter.com. Op het moment van schrijven zijn er wereldwijd meer dan 560 spellen verkocht.

Veelgevraagd was of het spel ook zonder betaling met een creditcard te verkrijgen is, want via Kickstarter kun je alleen betalen met je creditcard, iets wat voor veel Nederlanders en ook Dalfsenaren een obstakel is. Daar sprong Cees Lindenburg van ‘Lindenburg Dalfsen – Speelgoed, huishoud en meer’ op in. “Nu kan je het spel makkelijk in de winkel vooraf bij mij bestellen”, legt Cees uit. Zo is de drempel lager en kan iedere Dalfsenaar het toch bemachtigen. De verwachting is dat het spel nadat de campagne is afgerond ongeveer driekwart jaar productietijd nodig heeft. Hierna komen ze ook in de winkel van Cees te liggen. “Door de coronatijden zijn mensen vaker weer bordspellen gaan spelen”, geeft Cees aan. “De wens om toch samen iets te doen is groot en in deze tijden moet dat doorgaans toch met z’n tweeën en dan het liefst thuis. Een bordspel is dan ideaal.”
Clash of the Ardennes is een spel waarbij je met z’n tweeën ongeveer een uurtje tegenover elkaar zit. Het speelt zich af tijdens het Ardennenoffensief en is zeer toegankelijk en snel te leren. Het laat zich het best omschrijven als een mix van Stratego, Risk en Schaken. Om te kunnen winnen, moet je strategisch en slim zijn, dus je komt er snel achter wie de slimste thuis is. Een Nederlandse speluitleg wordt er uiteraard bij geleverd.
Cees, ook actief bij Bordspel Vereniging Dalfsen, die hij samen runt met Arie de Vries, houdt elke woensdagavond een spellenavond voor geïnteresseerden: “Kom vooral eens langs om te kijken. Als Clash of the Ardennes straks is geproduceerd, zullen we dit ook gaan spelen.”
Het spel, volledig vervaardigd uit hout, heeft reeds van over de gehele wereld lovende kritieken mogen ontvangen. Het is door meer dan vijftig reviewers beoordeeld en scoort gemiddeld 4,2 van de 5 sterren. ‘Clash of the Ardennes’ is bij Cees te bestellen in de winkel of tot 3 april te verkrijgen via Kickstarter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.