Bomen, struiken en groen geplant: ‘Alle beestjes helpen’

BROEKLAND – Vele tientallen inwoners van Broekland, Middel, Boerhaar, Elshof, Wijhe en Raalte hebben anderhalve week geleden hun handen uit de mouwen gestoken om planten, bomen en struiken te planten. Die dag werden er zo’n drieduizend afgeleverd bij het Horsthuis. Vanuit ‘Salland Biodivers’ zijn in de afgelopen maanden op veertig plekken poelen gegraven. Dit idee komt van hovenier Guus Schutte. Door ‘een gat en een bult’ te graven, krijg je hoogteverschillen met droog en nat, zon en schaduw. De bomen, struiken en planten waren onder andere bestemd voor de aanplanting van deze poelen. “Het is een eenvoudige manier om microklimaten te creëren die voor allerlei planten- en diersoorten aantrekkelijk zijn”, vertelt Schutte. Vanuit ‘Heel Broekland Bloeit’ worden binnenkort ook nog bloemenstroken gezaaid in weilanden, tuinen en op erven. Het is de bedoeling dat de bomen, struiken en planten uitgroeien tot minibosjes, die veel voedsel en schuilplekken leveren voor vlinders, bijen, vogels en kleine zoogdieren. “Ik kan niet wachten tot alles gaat groeien. Salland wordt straks een stukje mooier en groener. Alle beestjes helpen!”, aldus één van de deelnemers. Voor meer info mail naar Jaco Appelman via jacojox@gmail.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.