Award voor Olster uitgevers van Blueskrant

OLST – Ingrid Bosch en Marijn Ooijman uit Olst hebben anderhalve week geleden de Keeping the Blues Alive Award 2020 van de Dutch Blues Foundation in ontvangst genomen. Dit vanwege hun inzet voor de blues. Het stel geeft namelijk de landelijke Blueskrant uit. De prijs ging eerder ook naar grote festivals als Ribs & Blues en Moulin’ Blues.

Ingrid en Marijn startten in 2015, middenin het digitale tijdperk, met Dé Blueskrant. Inmiddels heeft het kwartaalblad een oplage van 20.000 stuks en is het 48 pagina’s dik. “Een echte topprestatie”, concludeert de Dutch Blues Foundation. Dé Blueskrant bevat telkens diverse verhalen over de wereld van de blues. Met interviews met musici, maar ook verhalen van de fans, de programmeurs en de festivalorganisatoren. Ook publiceerden de twee uitgevers specials voor diverse festivals zoals Ribs & Blues, Texel Blues, Flirting with the Blues, Blues in Wijk en GitGo Blues Festival.
Het duo is zichtbaar trots. “Dit hadden we nooit verwacht omdat het ook niet hetgeen is waar we ons mee bezighouden”, aldus Ingrid, “maar het neemt niet weg dat dit een enorme opsteker is in deze lastige periode.” Martijn voegt toe: “Voor onszelf was het vanzelfsprekend dat we dit moesten doen, misschien tegen beter weten in. Maar het blijkt dus meer zeggingskracht te hebben dan we voor ogen hadden. We zijn overrompeld en zeer verguld met deze award.”
Stichting Dutch Blues Foundation is gelieerd aan de International Blues Foundation in de Verenigde Staten en is opgericht ter promotie van de Blues en bluesmusici. De stichting wil talentvolle muzikanten een podium bieden, zorg dragen voor erkenning van bluesmuzikanten en wil een bijdrage leveren aan de bekendheid van de Blues in Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.