Alternatieve Sallandse Wandelvierdaagse verlengd

RAALTE – Het bestuur van de Sallandse Wandelvierdaagse heeft besloten de Alternatieve Sallandse Wandelvierdaagse te verlengen van 1 mei tot 1 augustus. Vorig jaar kwam de organisatie, in verband met het coronavirus, met een alternatieve SW4D: een wandelgids met vier routes (variërend in lengte van 17 tot circa 23 kilometer) met wetenswaardigheden over de omgeving waar de wandelaars doorheen lopen. De mogelijkheid om die te lopen wordt dus verlengd. Het is de bedoeling dat er daarna een nieuwe wandelgids met nieuwe routes komt.

Iedereen kan zelf kiezen wanneer hij/zij de routes loopt. Onderweg komen de deelnemers per route langs twee onbemande stempelposten die 24 uur per dag geopend zijn. De organisatie dacht met een oplage van 1.500 gemakkelijk het jaar door te komen, maar inmiddels is er een derde druk verschenen en is de looptijd dus verlengd tot 1 augustus. “We willen het enthousiasme van de deelnemers in deze moeilijke tijd belonen”, aldus voorzitter Jurgen Bruggeman. “Deze alternatieve Sallandse Wandelvierdaagse zet daarbij ook nog eens onze prachtige omgeving op de kaart. Er gaan al geruchten rond dat er deelnemers voor de tweede keer zijn begonnen omdat het landschap in het voorjaar toch weer heel anders oogt. Natuurlijk blijven we hopen op weer een échte vierdaagse in oktober, maar de alternatieve zou wel eens een blijvertje kunnen zijn.”
De organisatie beslist later dit jaar of de échte Sallandse Wandelvierdaagse doorgaat. Vooralsnog zijn de datums al wel geprikt: 19 tot en met 22 oktober (in de herfstvakantie). Meer informatie (ook over de verkooppunten van de alternatieve SW4D) op sw4d.nl.

Proefwandelaars

Inmiddels is routemaker en geboren Sallander Maarten Metz (van uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig, ook medeverantwoordelijk voor de eerste wandelgids) al bezig met een nieuwe alternatieve Sallandse Wandelvierdaagse; een vervolg op de huidige vier wandelingen dat op 1 augustus op de planken moet liggen. Voor de controle van deze wandelgids, die per startplaats twee rondjes van ongeveer 10 kilometer verbindt en dus straks acht rondjes zal bevatten is de organisatie nog op zoek naar proefwandelaars. Deze kunnen zich melden door een mail te sturen naar info@sw4d.nl.

Foto: Stefan Kemper

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.