Aanpak Raarhoeksweg mogelijk volgend jaar in beeld

RAALTE – De realisatie van snelheidsremmende maatregelen op de Raarhoeksweg heeft dan wel niet de hoogste prioriteit gekregen bij de uitvoer van de Verkeersagenda, maar de gemeente wil die wens wel meenemen bij het uitvoeringsprogramma voor volgend jaar.

Dat antwoordt het Raalter college van B&W op vragen van GemeenteBelangen over de verkeersoverlast op de Richterambtweg/de Linderte en de Raarhoeksweg in Raalte. Omwonenden en ouders klagen daar over het vele sluipverkeer. “Jaarlijks, zo ook eind dit jaar, maken wij opnieuw de balans op van alle meldingen om tot het uitvoeringsprogramma 2022 te komen”, zo schrijft het college. “Wij nemen daarbij de wens om snelheidsremmers op deze locatie aan te brengen mee en zullen op basis van objectieve criteria vaststellen of wij al of niet uitwerking kunnen geven aan deze wens.”
Het college laat verwacht dat de hoeveelheid sluipverkeer op de Raarhoeksweg minder zal worden als de doorstromingsproblemen bij kruispunt Bos zijn opgelost. “De Raarhoeksweg is daarmee geen sneller alternatief meer om te ‘sluipen’ door het buitengebied. In het bewonersinitiatief van de Berkendijk/Hogebroeksweg wordt nog gesproken met Rijkswaterstaat of er op korte termijn nog mogelijkheden zijn om het gebruik van de sluiproute te ontmoedigen. Door de corona-crisis is dit traject tot nu toe nog gepauzeerd omdat het doorstromingsprobleem er nu minder of niet is en een onderzoek dus ook niet representatief is voor de situatie als het verkeer weer op gang is komt. “

Kritiek

Het college legt de kritiek van GemeenteBelangen dat er nog geen actie is ondernomen aangaande de verkeersoverlast op de Richterambtweg/de Linderte en de Raarhoeksweg naast zich neer. Volgens het college is er al het een en ander gebeurd: de realisatie van een schoolzone bij de Linderte; de plaatsing van snelheidsindicatiedisplays (smileys); de aanpassing van de fietsoversteek op de Richterambtweg; snelheidscontroles van de politie en de plaatsing van 60 km symbolen op het wegdek van de Raarhoeksweg.

1 REACTIE

 1. Leuk om een plan door te schuiven op aannames. Geen feiten.

  Tegewoordig is er meer (sluip)verkeer over Richterambtweg/Raarshoeksweg als gewoon verkeer over de Westdorplaan.

  Het ergste is als er mensen fietsen, dat auto’s harder gaan rijden.
  Waarom kan er door hele simpele oplossingen niet iets gedaan worden. Ook deze oplossingen kunnen met een lage investering.

  Luister naar omwonenden of doe eens een meting of enquete.
  De oplossing(en) zijn dichterbij als men denkt.

  Succes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.