Zes marathons in tien weken; Raalte nu letterlijk op de kaart

RAALTE – Het zit erop; zes marathons liep Hans Groen in de afgelopen tien weken en hij zette daarmee de zes letters van ‘Raalte’ letterlijk op de kaart. Zaterdagmiddag arriveerde de Raalter musicus, componist, muziekdocent en fanatiek loper precies 4 uur en drie kwartier na het vertrek ’s morgens weer terug in de Haverstraat. Familie, buren en vrienden haalden hem daar feestelijk in met bloemen, bier en medailles.

Ook Peter Veltmaat die hem deze zesde marathon vergezelde kreeg applaus, plus uiteraard de medaille met de ‘E’. Voor Groen was het in zijn leven al marathon nummer 148, maar voor Veltmaat pas de vierde. Waar zijn ervaren loopmaatje zeker twintig keer onderweg stopte om rustig een praatje te kunnen maken met supporters, vrienden en bekenden langs de route, daar moest Veltmaat rustig doorlopen om in het goede loopritme te kunnen blijven. Door al die stops onderweg wordt ook de relatief langzame tijd verklaard. Het record van Groen voor de marathon (42 kilometer en 195 meter) staat namelijk op 3.15 uur, anderhalf uur sneller dus dan dit keer. Aan de zes marathons is de actie ‘Raalte op de kaart’ voor Stichting Leergeld Salland gekoppeld. Die stichting ondersteunt ouders die (te) weinig geld hebben om hun kinderen aan sportieve of culturele activiteiten mee te laten doen.
De opbrengst loopt richting de 4.000 euro. “Eind deze maand sluiten we de actie af. We gaan voor 5.000 euro. Tot die tijd zijn alle bijdragen, donaties en giften nog steeds van harte welkom,” liet Veltmaat nog even weten. Waarna Groen hem nog even plaagde; “Kijk, ik heb een bos bloemen van De Plantage gekregen!” Veltmaat is namelijk eigenaar van die andere bloemenzaak in Raalte: Bloemen Korbeld.
Zie verder: staging2.raalteopdekaart.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.