Wedstrijden in kader van Maart Streektaalmaand

REGIO – Stichting IJsselacademie heeft in het kader van Maart Streektaalmaand samen met de provincie Overijssel en het Twentehoes twee wedstrijden opgezet. Allereerst een poëziewedstrijd met als thema ‘Thuus’ en daarnaast gaat de IJsselacademie samen met Hendrik Jan Bökkers op zoek naar de mooiste Nedersaksische bedrijfsslogan van Overijssel.

De poëziewedstrijd is toegankelijk voor iedereen. Het thema is, met het oog op het afgelopen jaar, ‘Thuus’. Het dialectgedicht mag maximaal één A4’tje lang zijn. Stuur dat voor 21 maart naar poeziewedstrijd@ijsselacademie.nl. De jury bestaat uit de bekende Twentse schrijver Jaap Scholten, taalexpert Willemijn Zwart en gedeputeerde Roy de Witte. De winnaar staat op 26 maart ’s ochtends in de spotlights bij de prijsuitreiking door de commissaris van de Koning Andries Heidema. Daarnaast mag de winnaar het gedicht ook voordragen bij de Internationale Streektaalconferentie dit najaar in Oldenzaal. Verder wordt het mooiste gedicht beloond met een boekenbon.
Voor de dialectsloganwedstrijd mogen bedrijven gedurende deze hele maand hun eigen slogan insturen naar bedrijfsslogan@ijsselacademie.nl. De winnende slogan krijgt een eigen radiojingle die wordt ingesproken door Hendrik Jan Bökkers. Meer informatie over de activiteiten tijdens de Streektaalmaand is te vinden op staging2.ijsselacademie.nl/streektaalmaand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.