Verplaatsing markt naar centrum Raalte van de baan

RAALTE – De warenmarkt keert voorlopig niet terug naar het centrum van Raalte. Dat vloeit voort uit de voorkeur voor ‘het kleinschalige plein-scenario’ voor de aanpak van het Raalter centrum, waarvoor de inwoners zich recentelijk hebben uitgesproken.

Dit alles blijkt uit antwoorden van het college op eerdere vragen van GemeenteBelangen over een mogelijke verplaatsing van de markt (van de Domineeskamp naar de Grote Markt en/of de Plas). De keuze voor het kleinschalige plein heeft volgens het college ruimtelijke en technische consequenties die nauwelijks ruimte bieden voor een eventuele verplaatsing van de markt. 45 procent van de in totaal circa 1.500 Raaltenaren die hun stem hadden uitgebracht, opteerde daarbij voor dit scenario; min of meer een compromis van de twee andere scenario’s: het groene plein en het evenementenplein.
De gemeente is ondertussen bezig met een onderzoek naar de warenmarkten en de standplaatsen ervan. Volgens het college heeft dit onderzoek door de coronacrisis enige vertraging opgelopen, maar zijn de eerste contouren van de enquête onder de marktkooplieden en centrumondernemers zichtbaar. Ook wat dat betreft, is er weinig hoop voor GemeenteBelangen.“Zowel de marktondernemers als de bezoekers en het ROV gaven in meerderheid aan dat de verplaatsing naar het centrum niet gewenst is.” Wethouder Dennis Melenhorst geeft desgevraagd aan dat ook de verwachte daling van het aantal marktkooplui in de toekomst weinig invloed op de keuze zal hebben. “Dan moet het aantal écht beduidend kleiner worden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.