Terras Veldhoek blijft dicht na deal met burgemeester

HEINO – Horecaondernemer Wilco van Dam ziet af van de opening van het terras van de Veldhoek in Heino. Dat meldt de Stentor. Volgens de krant hebben Van Dam en burgemeester Dadema een deal gesloten. Desgevraagd stelt Van Dam aan SallandCentraal dat hij zijn actie als een succes beschouwt. Hij heeft aandacht gekregen voor zijn situatie. “Ik heb het ook tegen Martijn Dadema gezegd: ‘Waarom ben ik anders dan een ander horecabedrijf, waardoor ik geen steun krijg?’.”

Van Dam kondigde afgelopen maandag aan zijn terras te openen. Hij is gefrustreerd over het gebrek aan steun vanuit de overheid. Aangezien hij een startende ondernemer is, valt hij buiten de meeste steunregelingen. Van Dam vroeg eerder al aandacht voor zijn problemen (en die van andere ondernemers in dezelfde situatie). Daarbij werd hij gesteund door wethouder Dennis Melenhorst. Die kondigde overigens aan te zullen moeten handhaven als Van Dam zijn terras zou openen.
Dadema zegt in het artikel toe dat de gemeente een bijeenkomst zal organiseren met horecazaken in de gemeente om problemen te delen en eventuele oplossingen aan te dragen. Daarnaast gaat de gemeente met Van Dam om tafel om zijn casus door te nemen en te bekijken of er op financieel gebied toch nog wat mogelijk is. De burgemeester stelt in het artikel wel dat hij duidelijk heeft aangegeven dat er grenzen zijn aan wat de gemeente kan betekenen: “Individuele ondernemers financieel steunen kan niet, want dat gaat richting staatssteun.” Daarnaast geeft Dadema aan dat de situatie van Van Dam buitengewoon frustrerend is en dat de overheid er serieus naar moet kijken: “Ik vind dat ze hem vanuit het Rijk echt laten zitten.” Ook is de burgemeester van mening dat de overheid serieus moet kijken hoe de horeca wel open kan.
Van Dam kondigt aan dat hij zich netjes aan de afspraken gaat houden. Hij meldt dat het hem niet ging om de opening van zijn terras, maar om aandacht voor zijn situatie. “Door alle gemiste regelingen hebben we het echt over tientallen duizenden euro’s”, zegt hij in het artikel.’ Nu het terras niet opengaat, is hij van plan om symbolisch knuffelbeertjes op de stoelen te zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.