Sociale Hypotheek voor multifunctionele accommodaties in Overijssel op herhaling

ZWOLLE – Een ‘hypotheek’ voor multifunctionele accommodaties in Overijssel, die wordt afgelost met vrijwilligerswerk in plaats van geld; die ‘Sociale Hypotheek’-regeling is sinds vorige week opnieuw geopend bij de provincie Overijssel.

Het voortbestaan van Kulturhusen, dorpshuizen en wijkcentra wordt bedreigd door de financiële gevolgen van de huidige coronamaatregelen. Daarom biedt de provincie Overijssel een subsidie aan die kan worden afgelost met de inzet van vrijwilligerswerk. De subsidieregeling Sociale Hypotheek werd vorig jaar in het leven geroepen na een oproep vanuit de multifunctionele accommodaties om hulp in deze bijzondere tijden. Vele accommodaties vroegen een bedrag aan en samen met alle betrokken vrijwilligers werden er manieren bedacht om maatschappelijke activiteiten te organiseren. Denk hierbij aan het tegengaan van eenzaamheid in de wijk of het zelf aanpakken van een verbouwing, zodat de accommodatie weer toekomstbestendig is.
Elke accommodatie kan een bedrag aanvragen, dat gelijk staat aan het omzetverlies (tot maximaal 15.000 euro) en dat net zo hoog is als de maatschappelijke activiteit waard is. Het verleende subsidiebedrag mag naar eigen inzicht worden besteed, zolang het ten goede komt aan de exploitatie. Als ‘aflossing’ stelt een multifunctionele accommodatie een activiteit voor in samenwerking met vrijwilligers. Dit is aanvullend bovenop de reguliere activiteiten. Een uur vrijwilligerswerk staat voor 15 euro. Vraagt een accommodatie dus 5.000 euro subsidie aan, dan worden er 333 uren vrijwilligerswerk gerekend om de Sociale Hypotheek mee af te lossen.
Meer informatie op staging2.overijssel.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.