Sallandse gemeenten ondersteunen Salland Boert en Eet Bewust

RAALTE – De gemeenten Raalte, Olst-Wijhe, Deventer en Hellendoorn ondersteunen de activiteiten van Stichting Salland Boert en Eet Bewust met een bijdrage van in totaal 9.166 euro per jaar voor de periode van 2021 tot en met 2023.

Salland Boert en Eet Bewust verbindt boeren met de samenleving. Door het gesprek met de omgeving aan te gaan, laten de ondernemers zien waar voedsel vandaan komt. Deelnemende boeren organiseren open dagen, ontvangen schoolklassen, openen een boerderijwinkel of geven bijvoorbeeld via social media een inkijkje in hun leven. Karin van der Toorn van Salland Boert en Eet Bewust: “De landbouwsector staat onder een vergrootglas. Vaak in negatieve zin. In Salland willen we juist het positieve van de landbouw laten zien. Wat doen we allemaal? Hoe ziet de toekomst eruit? We gaan een open gesprek aan en leggen in ‘gewone woorden’ uit wat er speelt op het platteland. We zetten samen met de deelnemende boeren in op verbinding.”
In de gemeente Raalte zijn momenteel 37 deelnemende bedrijven te vinden. In heel Salland 74. Ze leveren een bijdrage aan de verduurzaming van de sector op gebieden als milieu, welzijn, dierengezondheid en energie. Karin: “De deelnemers zijn gecertificeerd met de ‘Boert Bewust Score.’ Van melkveehouder tot akkerbouwer en van varkensboer tot pluimveehouder: alle deelnemers zijn te herkennen aan hun Salland Boert en Eet Bewust bedrijfsbord bij hun erf.” Op staging2.sallandboerteneetbewust.nl vind je een overzicht van de deelnemende bedrijven.
De stichting werkt samen met verschillende partijen binnen en buiten de landbouwsector. Karin: “Naast dat we ons op inwoners richten, gaan we de komende jaren ook uitbreiden richting recreanten, toeristen, horeca en bedrijven. Er liggen volop kansen. Door samen te werken hopen we in de toekomst ook nieuwe verdienmodellen te creëren in de landbouw. De bijdrage van de vier gemeenten is een erkenning dat we op de goede weg zijn, dat kunnen we goed gebruiken bij onze plannen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.