Rally voor het Rode Kruis in IJsselland

IJSSELLAND – Het Rode Kruis IJsselland presenteert op woensdag 2 juni haar allereerste rally voor het goede doel: de Rode Kruis Rijtour IJsselland. Het Rode Kruis richt zich met de rally op liefhebbers van klassieke auto’s.

De rally wordt verreden op de openbare weg en iedereen kan meedoen. “Het gaat niet om snelheid, maar om het volgen van de goede route”, zegt Jan Spil, bestuurslid van het Rode Kruis IJsselland. Onderweg zijn er diverse opdrachten. Er wordt in drie klassen gereden: een sportklasse voor auto’s van vóór 1990; een tourklasse voor iedereen en de business/sponsorklasse voor collega’s in meerdere auto’s. Het inschrijfgeld voor de eerste twee klassen bedraagt 495 euro; dat voor de laatste klasse 2.500 euro (maximaal drie auto’s). “Daarvoor krijgen de deelnemers een mooie route, lunch bij Havixhorst in De Schiphorst en diner bij Kasteel Den Alerdinck. En ze steunen het Rode Kruis IJsselland natuurlijk.” De inschrijving is per auto. Het Rode Kruis gaat uit van twee personen per auto. Op 11 mei is er een cursus voor mensen die willen deelnemen, maar nog nooit aan een rally hebben meegedaan.
De rally wordt mede-georganiseerd door evenementenbureau Rally’s Bcause uit Almelo. “Die hebben veel ervaring met het organiseren van een mooie en veilige rally”, zegt Spil. Niemand hoeft zich zorgen te maken over panne. “Studenten Autotechniek van het Deltion College en Altena Classic Service bieden hulp onderweg en hebben zelfs een auto-ambulance klaar staan.” Liever niet meerijden in de eigen auto? Dat kan ook. Classic Job in Dalfsen heeft mooie klassiekers beschikbaar. Om alvast te delen in de voorpret, is een LinkedIn-pagina gemaakt.
“We houden er rekening mee dat er op 2 juni 2021 nog coronamaatregelen gelden”, zegt Spil. “Daarom zal er een ‘Covid-draaiboek’ zijn, zodat de rally veilig en in overeenstemming met de regels verreden kan worden.”
Het Rode Kruis IJsselland wil de opbrengst van de rally gebruiken om kwetsbare groepen te helpen met voorbereidingen op noodsituaties en met Eerste Hulp aan Kinderen. “Daarnaast breiden we met de opbrengst ons EHBO-netwerk uit met jongeren en studenten, die ingezet kunnen worden voor noodhulp.”

Opgave via https://rodekruisrijtourijsselland.nl.

Foto: Rally’s Bcause

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.