Raamtekenproject brengt jong en oud in coronatijd toch samen

RAALTE – Paaseieren, boter, kaas & eieren en namen in spiegelbeeld; op donderdag 25 maart vond een speciaal raamtekenproject plaats bij woon/zorgcentrum Schuilenburg in Raalte. Bewoners tekenden aan de binnenkant van de ramen van alles, terwijl kinderen van groep 5 van basisschool de Linderte aan de buitenkant de ramen kleurrijk versierden. Een coronaproof project waar iedereen blij van werd! Het initiatief kwam van Mirjam Borger, combinatiefunctionaris cultuur in de gemeente Raalte. Zij zag dat dit project elders in het land werd georganiseerd en vond dit een geweldig idee voor Raalte. Schuilenburg en de Linderte waren direct enthousiast en zo stonden een paar weken later de kinderen en bewoners letterlijk tegenover elkaar. De ramen werden rijkelijk versierd met lentetekeningen en paaseieren. Er werden in spiegelbeeld namen geschreven, zodat de bewoners binnen de namen van de kinderen konden lezen. En er werden heel wat potjes boter-kaas-eieren gespeeld. De ouderen in Schuilenburg mogen door corona maar weinig bezoek ontvangen, dus samen met de kinderen een activiteit doen, was een welkome afleiding. In mei vindt het raamtekenproject ook bij de Hartkamp in Raalte plaats, in samenwerking met basisschool de Korenbloem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.