Raalter college wil dik zeven ton uittrekken voor extra ruimte bij De Linderte

RAALTE – Het Raalter college van B&W wil snel werk maken van de capaciteitsproblemen bij Basisschool de Linderte in Raalte. Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om dik zeven ton beschikbaar te stellen om vier ‘semipermanente’ lokalen op het terrein neer te zetten. Het college wil dat er snel gebouwd wordt, zodat de lokalen met ingang van het nieuwe schooljaar gereed zijn.

Met dat semipermanente bedoelt het college min of meer prefab constructies. Op basis van prognoses verwacht Raalte dat de leerlingenaanwas over een jaar of vijftien weer gestabiliseerd en gedaald is, zodat de lokalen dan weer weg kunnen. “De school heeft te weinig ruimte en er komen steeds meer woningen in de buurt”, legt wethouder Frank Niens uit. “Daardoor is de leerlingenaanwas groot. En die stijging blijft nog wel even. We willen hiermee ook voorkomen dat er grote bewegingen naar andere scholen in Raalte ontstaan.” Volgens de wethouder heeft Raalte ook de mogelijkheid om elders in de omgeving gebruik te maken van bestaande ruimtes onderzocht, maar bleek dat het beter is om de extra ruimte te realiseren op het terrein van de school.
Bart de Grunt, bestuurder van overkoepelende stichting Mijnplein stelt in de Stentor dat de school nu door kan groeien naar maximaal vijfhonderd leerlingen, waarmee dan de top bereikt is. Wel moet de gemeenteraad zich er nog over uitspreken. De verwachting is dat dat ergens in april gebeurt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.