Raalter college stelt voor om reclamebelasting gedeeltelijk kwijt te schelden

RAALTE – Het college van B&W van de gemeente Raalte stelt de gemeenteraad voor om een deel van de reclamebelasting eenmalig kwijt te schelden. Het gaat om een flinke lastenverlichting van 75.000 euro voor de ondernemers in het Raalter centrum. Dit is meer dan de helft van de totale reclamebelasting.

De reclamebelasting voor de ondernemers in het centrum bestaat uit twee delen: de tegemoetkoming betaald parkeren en een bijdrage aan het ondernemersfonds voor promotie van het centrum. Het kwijt te schelden deel betreft de tegemoetkoming betaald parkeren in 2021. Het college komt met het voorstel na gesprekken met de ondernemers. De horeca en detailhandel worden immers hard geraakt door de coronamaatregelen. De gedwongen sluiting heeft grote impact. Met de kwijtschelding wil het college centrumondernemers in Raalte tegemoetkomen. Voor de betrokken ondernemers betekent het een lastenverlichting van minimaal 300 euro, maar die kan, afhankelijk van de WOZ-waarde van het pand, oplopen tot 1200 tot 1300 euro.
De gemiste inkomsten worden gedekt vanuit de gemeentelijke stelpost corona 2021. Het gedeelte van de reclamebelasting voor het ondernemersfonds zal volgens het voorstel wel worden geïnd. Dit bedraagt 65.000 euro. Het ROV gebruikt dit fonds voor (promotionele) activiteiten. Het geld moet worden gebruikt om het Raalter centrum na opheffing van de coronamaatregelen een vliegende start te geven.
Het college van B&W had eerder al besloten om de aanslag reclamebelasting in verband met de coronacrisis tot nader bericht uit te stellen. Ondernemers in het centrumgebied van Raalte ontvingen daarom geen aanslag reclamebelasting. Inmiddels ligt er een plan op tafel over hoe om te gaan met het innen van de reclamebelasting van 2021. De gemeenteraad neemt hier in het voorjaar een besluit over. De betreffende ondernemers zullen daarna worden geïnformeerd.

Foto: Pixabay

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.