Raalte zet in op ‘snelle’ fietsroute naar Deventer langs Overijssels Kanaal

RAALTE – De gemeente Raalte gaat aan de slag met onderzoek naar een ‘snelle’ fietsroute van Raalte naar Deventer. Daartoe zijn er twee mogelijkheden: langs de N348 of langs het Overijssels Kanaal. Wethouder Dennis Melenhorst stelt dat de laatste variant de voorkeur heeft. Raalte heeft voor het onderzoek 37.500 euro gekregen van de provincie.

De provincie zet in op de ontwikkeling van negen snelle fietsroutes. Raalte heeft er met twee te maken: die tussen Raalte en Deventer en die tussen Raalte en Zwolle. Maar die laatste snelle fietsroute heeft geen prioriteit. Dat heeft weer alles te maken met de huidige ontwikkelingen rondom de N35, waardoor Raalte het niet logisch vindt om daar nu mee aan de slag te gaan.
De snelle fietsroute tussen Raalte en Deventer brengt volgens de wethouder ‘enorme kosten’ met zich mee. “Je praat over een duidelijke en brede inrichting van de weg, waarop fietsers altijd voorrang hebben. Die breedte brengt gezien het kanaal nogal wat met zich mee. Dat vraagt om nadere specificatie. Het zal in de miljoenen lopen. Verwacht dus niet dat we volgend jaar al met de route aan de slag gaan. Maar het is natuurlijk wel fantastisch om een dergelijke snelfietsroute te hebben.”

1 REACTIE

  1. Het kanaal is ooit aangelegd als verkeersader. Dan kan nu een of twee meter vanaf de wal omgetoverd worden tot extra fietspad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.