Prentenboek van echtpaar uit Wijhe: ‘Wil je met mij ruilen?’

WIJHE – ‘Durf jij te dromen en te worden wie je bent?’; dat is het thema van het splinternieuwe prentenboek ‘Wil je met mij ruilen?’ Een trotse eerste uitgave van het nieuwe Wijhese bedrijf Locus Jak, de uitgeverij van Nienke van Dijken en haar man Jasper Hofman, die samen het boek hebben geschreven en getekend.

Nienke heeft naast ‘moeder zijn’, een baan als leerkracht in het basisonderwijs, waarin zij ook een rol heeft als cultuurcoördinator. Samen met een vriendin startte ze een aantal jaren geleden met Tofvoz; een bedrijf op het gebied van handgemaakte kinderkleding en bijzondere cadeaus. Maar er miste nog iets. Nienke wilde haar droom verwezenlijken en de passie voor kunst, cultuur, dans, drama, muziek en filosofie laten samensmelten in een eigen geschreven prentenboek.
Het hoofdthema werd al snel duidelijk: Je kunt afwachten maar je kunt ook zelf de stap nemen door initiatief te tonen, jezelf vragen durven te stellen, door te leren en met doorzettingsvermogen je doel bereiken. Jasper en Nienke sloegen vervolgens de handen ineen. Met hulp van hun kinderen ontstond er een rijmverhaal over een rupsje dat de wijde wereld intrekt, zich verwondert en graag zou willen zijn als de vogel die ze ontmoet. Door te ruilen met andere dieren verandert het rupsje uiteindelijk in een wel heel bijzondere vlinder…
Bij het prentenboek hebben Nienke en Jasper verschillende les- en spelactivteiten gemaakt voor alle groepen van de basisschool. Van een bordspel, muziek/dans/drama en taal tot aan een set filosofische gesprekskaarten. Deze activiteiten en materialen zijn gratis te downloaden via de website staging2.LocusJak.nl.
Het uitgeven van het prentenboek hebben Jasper en Nienke helemaal zelf in beheer genomen. Nienke: “Met ons bedrijf Locus Jak zijn we een creatieve vormplaats begonnen waarmee we ook andere mensen willen helpen en inspireren om stappen durven te zetten richting hun eigen droom op het gebied van boeken schrijven, illusteren of andere creatieve uitspattingen.”
Het prentenboek ‘Wil je met mij ruilen’ is nu te bestellen via staging2.LocusJak.nl. De te verwachten boekrelease is begin maart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.