Perenboomactie onverwacht groot succes

REGIO – Zelf verwachtten ze aanvankelijk hooguit driehonderd perenbomen af te kunnen zetten in de regio Salland, maar het werden er vele duizenden meer. De perenboomactie van Stichting Eetbaar Olst-Wijhe (in samenwerking met het Duurzaamheidscentrum Deventer en de Ulebelt) was, dat moge duidelijk zijn, een groot succes. Inwoners van Salland konden in de afgelopen weken perenboompjes (die bedoeld waren voor de export, maar die in verband met de coronamaatregelen waren blijven liggen) bestellen; maximaal tien per persoon. Daarmee namen de betrokken partijen de regionale coördinatie van een landelijke actie van actiegroep Meer Bomen Nu op zich. In verband met de grote belangstelling moest Stichting Eetbaar Olst-Wijhe vorige week nog op zoek naar extra vrijwilligers om te helpen om de boompjes op te halen en uit te delen. Al met al hielpen zo’n zestig tot zeventig vrijwilligers mee. Zij kregen assistentie van DéGé Transport en het Groenbedrijf Deventer. Het was een drukte van belang bij de afgiftepunten: de Hooiberg in Olst (1750 boompjes); de Capellenborg in Wijhe (1980); Welsum (160), Deventer (2000) en Bathmen (1000). Vooraf was gevraagd om boompjes eventueel voor meerdere adressen tegelijk op te halen. Daaraan werd gehoor gegeven. Estella Franssen van Eetbaar Olst-Wijhe kijkt dan ook tevreden terug op de actie. Maar het was flink aanpoten, zo laat ze doorschemeren. Ze begint dan ook te lachen als we haar vragen of er nog meer van dergelijke acties aan zitten te komen. “Effe niet, als je het goed vindt!” Foto: Annet van Raalten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.