Home / Sallandcentraal / PB Heino wil visie op dorpsrandzone

PB Heino wil visie op dorpsrandzone

HEINO – Plaatselijk Belang Heino vraagt de gemeente om met een visie te komen voor de dorpsrandzone (het gebied rond de N35). “Er zijn en komen veel ontwikkelingen die ingrijpend zijn voor Heino (Oost) en kansen bieden”, zo schrijft PB.

PB doelt onder andere op de opwaardering van de N35 met ongelijkvloerse kruisingen bij Heino Noord en Zuid en de aanleg van een parallelweg, de uitbreiding van het bedrijventerrein, de (mogelijke) extra woningbouw en de plannen voor een zonnepark (die op het moment overigens in de ijskast staan). “Dat heeft grote impact op de ruimtelijke situatie en de verkeerstromen in het dorp. Al deze ontwikkelingen beïnvloeden elkaar en vragen om een ruimtelijke afweging. We willen dat het geheel meer wordt dan de som der delen, het gaat om de samenhang tussen alle elementen. PB wil daarom een visie op de ruimtelijke ontwikkeling en de verkeersafwikkeling op hoofdlijnen.”
PB vraagt geen uitgewerkt plan, maar een visie op dit deelgebied als onderdeel van de omgevingsvisie van de gemeente Raalte. Deze visie kan ook gebruikt worden voor inbreng bij de planvorming N35. PB wil niet achter de feiten aanlopen. “Daarom vragen we de gemeente om voor de zomer met de eerste resultaten te komen en de locale gemeenschap op passende wijze te betrekken.”

Lees ook

OpStap op de Lemelerberg

REGIO – Op donderdagavond 12 augustus verzorgt Landschap Overijssel een ‘OpStap’ excursie op de Lemelerberg. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.